Nemme fuldkorns kerneknækbrød

Disse knækbrød er både super nemme at lave – og så er de ellers fyldt med masser af fiber, sunde frø og kerner samt grove meltyper. Knækbrødene kan laves super tynde og anvendes som en sund snack, eller som en del af et sundt mellemmåltid 🙂 .. 

Fuldkorns kerneknækbrød

Klik for større version.

Opskriften er til ca. 40 stk.

Ingredienser
2 dl. rugmel
2 dl. sesamfrø
1 dl. græskarkerner
2 dl. solsikkekerner
2 dl. grahamsmel
1 dl. smagsneutral olie*
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 dl. vand

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 185 grader.

Rør alle ingredienserne sammen, til du har en klistret og tyk knækbrøds masse.

Læg dejen i midten på et stort stykke bagepapir, der passer til bradepanden som det skal bages på.

Læg et lige stort stykke bagepapir ovenpå dejen og rul dejen ud med en kagerulle, så det er ligeligt fordelt på bagepapiret.

Tag det øverste stykke bagepapir af og skær knækbrødet ud til passende stykker, alt efter hvad det skal anvendes til. Alt efter hvor tykke du ønsker dine knækbrød, er der nok til 2 plader.

Bag knækbrødet ved almindeligt ovnvarme i cirka 15 minutter, hvis det er meget tyndt. Er det lidt tykkere knækbrød du vil lave, skal det bages i 15-20 min, til det er let gyldent.

Bages knækbrødet ved varmluft skal bagetiden reduceres lidt, uanset om det er tyndt eller tykt knækbrød.

Lad dem køle helt af og opbevar dem i en ilttæt beholder.

Tip!
* smagsneutral olie er f.eks solsikkeolie, vindruekerneolie eller majsolie

Solsikkekerner kan f.eks erstattes af hele eller grofthakkede græskarkerner. mængden af hørfrø og sesamfrø kan også byttes ud, hvis det er at foretrække.

Server knækbrødet som mellemmåltid med noget magert pålæg eller frisk frugt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*