De lækreste hjemmelavede pebernødder

Pebernødder er en del af julen – og efter min egen mening smager disse, også langt bedre end dem du kan købe i butikkerne. Der er massere af gode krydderier i – og så er det bare ekstra lækkert og overskudsagtigt at lave sine egne pebernødder 😉 ..

pebernoedder

Klik for større version.

Opskriften er til +100 pebernødder

Ingredienser
125 g. smør
125 g. sukker
275 g. hvedemel
2 æg
1 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt ingefær
3/4 spk. stødt kardemomme
½ tsk. hvid peber
½ tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smørret i en tykbundet gryde.

Imens blandes alle de tørre ingredienser. Brug gerne en køkkenmaskine.

Tilsæt ét æg af gangen og rør grundigt rundt i mellem hvert æg. Derefter tilsættes smørret lidt efter lidt og rør igen grundigt rundt, til du har en ensartet masse.

Når du har en tyk og let klistret masse drysses der lidt mel ud over bordet og du ruller små pølser af dejen. Tril små kugler af pebernødde-dej og fordel dem på en bagepapirsbeklædt bradepande.

Det gør ikke noget at de er helt runde når de lægges på pladen, de former lidt sig selv. Det vigtigste er bare, at de er lige store i størrelsen.

Bag dem i ca. 10 minutter og lad dem efter bagningen trække lidt på den varme bradepande. Derefter køles de helt af på en bagerist.

Gentag processen med den resterende dej.

Tip!
Ligesom med andre typer småkager til julebag, kan dejen selvfølgelig rulles efter hvilken str. de skal skæres ud i, filmes og opbevares på køl til de skal anvendes.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*