Scones med mandler & rosiner

Scones kan være en rigtig lækker spise, serveret som et mellemmåltid, eller som en dessert. Det er dog ikke det sundeste af slagsen – så de vil være særligt velegnet at servere for småtspisende, i små portioner, eller generelt bare mennesker der har svært ved at tage på i vægt. Du kan både bage scones helt uden fyld – i dette tilfælde mandler og rosiner – eller med forskellige former for indhold – f.eks hakket chokolade, nødder, appelsin, tørret frugt, en kombination af disse – og meget mere..

Opskriften er til 12 stk.

Ingredienser
Scones med rosiner og mandler250 g. hvedemel
2½ tsk. bagepulver
75 g. sukker
1/4 tsk. salt
125 g. koldt smør
1½ dl. kærnemælk
50 g. mandler
50 g. rosiner

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 200 grader.

Afvej alle de tørre ingredienser og bland dem i en skål.

Hak den mandlerne groft med en brødkniv og bland dem sammen med rosinerne i melblandingen.

Skær den kolde smør ud i små tern og hæld det ned i skålen med melet.

Tilsæt kærnemælken lidt efter lidt og rør grundigt rundt.

Langsomt vil det blive til en ensartet masse der er lidt klistret i det.

Drys lidt mel ud på et rent køkkenbord og rul dejen ud derpå så den cirka er 2 cm. høj og er én aflang rektangel.

Skær dejen ud i 12 lige store firkanter med en skarp kniv. Læg dine scones på en bagepapirs beklædt bradepande.

Du behøver ikke at pensle dem, da der i dejen er små stykker smør i, som automatisk vil gøre dem gyldne under bagningen.

Bag dem i 10-15 min. Begynd at holde øje med dem efter de 10 minutter er gået. De skal være let gyldne på toppen når de tages ud af ovnen.

Det er meningen at de er lidt bløde i konsistensen, når de kommer ud af ovnen.

Lad dem derfor trække ca. 10 minutter på den varme bageplade så de kan stå og samle sig lidt.

Efter de 10 minutter sættes de over på en bagerist hvor de kan stå og køle helt af og få en god konsistens.

Server dem helt afkølet til en kop varmt drikkelse.

Tips
Nogen har den holdning til scones, at de skal serveres med syltetøj og letpisket flødeskum – mens andre godt kan spise dem som de er, enten som en form for dessert eller lignende. Så servér dem med det du syntes bedst om.

Du kan også bage dine scones med en god 70% chokolade, i stedet for mandler og rosiner – se her.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*