Hjemmelavet pecan-pie med vanilje

Her er en virkelig lækker (og pæn) tærte – som har noget lækkert blødt fyld, som harmonerer super godt, sammen med de sprøde og fede pecannødder. Det her er én af de tærter hvor det – for mig i hvertfald – kan være nok med et enkelt lille stykke, idet det er så smagfuldt og mættende. Tærten smager fantastisk sammen med en god klat creme fraiche, skyr, letpisket flødeskum eller en god vanijeis 😉 ..

Opskriften er til 8-12 stykker

Pecan pie 11

Klik for større version.

Ingredienser
Mørdejen
150 g. koldt smør
275 g. hvedemel
½ tsk. salt
25 g. flormelis
1 æg
3 spk. koldt vand

Tærtefyldet
90 g. 70% mørk chokolade
85 g. smør
75 g. muscovadosukker (jeg brugte mørk)
1 spk. usødet kakaopulver
225 g. ahornssirup
1 tsk. havsalt
1 tsk. vaniljepulver – ikke vaniljesukker!
4 æg (str. M/L)
2 spk. spiritus/likør*
200 g. pecannødder

Fremgangsmåde
Start med at lave mørdejen. Smørret smuldres med hvedemelet, salt og flormelis, til det ligner revet ost.

Deri tilsættes ægget og vand, som dejen samles med. Du skal ikke ælte dejen for meget, den skal bare lige samles til en ensartet dej i en klump. Film dejen og læg den på køl i 30 minutter.

Efter dejen har trukket, rulles den ud på et let meldrysset bord, til den passer til en 22-24 cm. tærteform. Har du for meget dej, kan du evt. lave kanterne lidt tykkere. Sæt tærten til side, forvarm ovnen til 185 grader og gå da i gang med fyldet.

Smelt smørret i en gryde, hvori chokoladen tilsættes under omrøring til det er smeltet. Sæt det til side og lad det køle let af.

I en stor skål blandes de resterende ingredienser; muscovadosukker, usødet kakaopulver, ahornssirup, havsalt, vaniljepulver, æg og likør. Deri røres blandingen med smør og chokolade, til du har en ensartet masse.

Fordel fyldet i tærten, hvorpå pecannødderne fordeles i et mønster – hvis du har overskud til det – ellers kan de fx også hakkes groft og fordeles over fyldet.

Bag tærten midt i den forvarmede ovn i ca 45-50 min. til fyldet har sat sig. Kig til tærten efter omkring 25 minutter. Er kanterne blevet gyldne, kan du dække tærten over med et stykke folie, så den bages færdig uden at blive for mørk i farven.

Tærten skal lige sætte sig, efter at den er færdigbagt – så det kan godt være, at fyldet virker en anelse “klistret”, når du stikker i den sidst i bagetiden, dog skal fyldet ikke være for flydende.

Lad tærten køle af og server den – gerne kold, da smagen er bedst her – fx med en god vaniljeis eller creme fraiche til.

Tip!
*Jeg anvendte 2 spk. likør, som mine vaniljestænger har stået og trukket i. Se hvordan HER. Ellers kan du fx anvende tilsvarende mængde af din favorit likør – en god Bourbon, Amaretto, Disaronno eller lign. likør. Du kan også helt undlade det, hvis det er at foretrække 🙂

Inspiration til opskriften er fundet fra denne inspirerende side, med lidt justeringer.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*