Double chocolate ‘rocky roads’ med nødder & rosiner

Er du fan af hvid chokolade i flere forskellige sammenhænge, vil denne opskrift lige være dig. Hvid chokolade sammen med hele nødder, skumfiduser, søde rosiner og stykker af mørk chokolade. Mums! Skær dem i passende stykker og anvend dem evt. som en slags konfekt..

Opskriften er til ca. 15 stk.

Ingredienser
Hvide Rocky roads175 g. ‘rigtig’ smør
150 g. hvid chokolade
½ dl. lys sirup
½ dl. saltede peanuts
75 g. mini marshmallows*
100 g. mandler
50 g. rosiner
50 g. 70% mørk chokolade

Desuden
Flormelis til drys

Fremgangsmåde
Afvej til at starte med, alle ingredienserne.

Smelt smørret i en kasserolle, når det næsten er helt smeltet, tilsættes siruppen og den hvide chokolade. Tag den af varmen, når halvdelen af chokoladen er smeltet.

Rør fortsat rundt i smør-blandingen til den har en helt ensartet konsistens. Rør jævnligt rundt i gryden.

Lad det stå og køle af og hak imens den mørke chokolade, i mindre stykker, og gør det samme med mandlerne.

Gør en 20×30 cm bradepande klar, dæk den til med husholdningsfilm.

Bland nu peanuts, marshmallows, rosiner og mandler sammen med smørblandingen. Til sidst tilsættes den mørke chokolade.

Undgå at røre for meget rundt i det og fordel det nu i bradepanden.

Jeg dækkede kun 3/4 del af bradepanden, så jeg fik nogle høje stykker.

Fold nu husholdningsfilmen over rocky-roads blandingen.

Sæt den på køl, til blandingen er stivnet helt – gerne natten over.

Tag det derefter ud af køleskabet og skær det med en skarp kniv over til stykker af ca. 3×3 cm.

Drys et tyndt lag florsukker over, gerne med en lille si.

Server dem med det samme og opbevar dem i en plastikbøtte på køl.

Tips
*De helt små skumfiduser, kan købes i mindre poser, i Søstrene Grenes butikker.

Velbekomme. 

Share

Speak Your Mind

*