Grøn thai inspireret linsesuppe

Der er bare en vis sammenhæng mellem den kolde årstid og lækre, purerede eller blendede supper. Jeg er i hvertfald vild med det – også fordi det bare er super nemt at lave! 🙂 Jeg synes til gengæld ofte, det bare bliver de samme supper, som går igen og igen, såsom supper lavet på broccoli/blomkål, tomat, gulerod og des ligende. Her har jeg kreeret en suppe, der har et thai ‘touch’, som smager skønt af karry og kokosmælk og som mætter super godt, fordi den indeholder masser af gode, fibre og vitaminrige grøntsager, samt linser. Her serveret med knasende sprøde rugbrødsstave, bagt i ovnen med lidt hjemmelavet hvidløgsolie og havsalt. Ret lækker kombi og masser af sunde fuldkorn 🙂 

Opskriften er til 4 portioner

Cremet thai inspireret linsesuppe3

Klik for større version.

Ingredienser
1 spk. olie
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
150 g. grønne linser
½ grøn squash (zucchini/courgette)
1 hel porre (også toppen)
½ broccolihoved (+ hele stokken)
6½-7 dl. grøntsagsbouillon el. fond
1½-2 dl. hvidvin
1 ds. (thai) cremet kokosmælk
2-3 tsk. grøn karrypasta

Desuden
Chiliflager, havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at finde alle ingredienserne frem. Grøntsagerne skylles grundigt, særligt løg og porrer. Fjern skrallen og de yderste blade på porren.

Skær grøntsagerne i mindre, men rustikke stykker og skyl dem igen, blot for at sikre, at der ikke er jordrester, fx fra porrerne.

Varm olien op i en tykbundet gryde og tilsæt grøntsagerne og linserne, som svitses i 5-10 min.

Hæld hvidvinen over og lad det simre i et par minutter. Derefter tilsættes den opløste bouillon/fond.

Lad det koge under låg i 15-20 minutter, til grøntsagerne og linserne er helt møre. Her tilsættes kokosmælken og karrypastaen, imens det stadig koger.

Vær lidt påpasselig med mængden af karrypasta, hvis du ikke er til spicy mad. Min suppe blev slet ikke stærk, den var let spicy og vil mene, at de fleste godt kan spise denne suppe, men det er altid nemmere at tilsætte mere karry, end det er at fjerne den, når den allerede er blevet for stærk.

Hvidløget pilles og skæres i mindre stykker.

Blend suppen med en stavblender, eller i en god kraftig blendet, til den er helt pureret, sammen med hvidløget.

Smag den til med salt og peber, evt. lidt mere karry, alt efter smag.

Tip!
Alkoholen fra hvidvinen koges væk under tilberedning og smagen er heller ikke specielt gennentrængende, den supplerer bare med en god eftersmag, sammen med de øvrige ingredienser. Vil du helst gerne undlade den, kan du blot tilføje tilsvarende mængde fond/bouillon.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*