Hjemmelavet leverpostej

Der er bare noget over en lun hjemmelavet leverpostej, med champignoner og sprødstegt bacon, på et godt stykke rugbrød – særligt til påske, pinse eller julefrokoster. Så her kommer mit bud på en hjemmelavet leverpostej, der hverken er for krydret eller gennemtrængende i smagen – så til jul, kan man fx selv lave den mere krydret, alt efter lejligheden 😀 ..

Opskriften er til 5 små bakker/2 store

Hjemmelavet leverpostej

Klik for større version.

Ingredienser
500 g. svinelever
200 g. spæk
2 mellemstore løg
3-4 ansjosfiletter*

2 æg
2 tsk. salt
Godt med friskkværnet peber
1 tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt nellike

125 g. smør (+ekstra til formene)
100 g. hvedemel
½ liter forkogt (sød)mælk

Fremgangsmåde
Til denne opskrift, skal du bruge en kraftig foodprocessor, en større hakker (fx minihakker), eller lign.

Forvarm ovnen til ca. 200 graders almindelig varme.

Løgene pilles, skylles og skæres i mindre stykker. Lever, spæk og løg blendes godt sammen, til der ikke er flere klumper.

I blandingen tilsættes æg, salt, rigeligt med frisk kværnet peber og de øvrige krydderier. Bland det godt sammen og påbegynd på ‘jævningen’.

Smelt smørret og tilsæt melet under piskning, hvori der tilsættes den forvarmede lune mælk, til du har en jævn masse.

Bland jævningen sammen med den flydende masse, til den får en ensartet konsistens.

Smør formene og hæld dem 3/4 del op med leverpostejsmassen. Jeg bagte dem i et vandbad i ovnen, men du kan sagtens bage dem uden.

Ønsker du at fryse nogle af formene, er det en rigtig god idé, at fryse dem, når den rå masse er kommet i formen, så kan du tage dem op, tø dem og bage dem – og vupti, så har du friskbagt leverpostej.

Bag dem i ovnen i 45-60 minutter, til de har fået en fast konsistens.

Nyd den lun på et stykke godt brød.

Tip!
Ansjoserne kan undlades, de bidrager blot med en god smag og giver ikke leverpostejen en fisket smag – bare rolig 😉 Jeg var selv MEGET skeptisk, men man kunne overhovedet ikke smage det.

OBS! leverpostejen kan også laves med kyllinge/kalvelever.

Velbekomme. 

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*