Cheesecake med Digestive bund

Denne opskrift er med inspiration fra den super dygtige Nigella Lawson, der laver nogle fantastiske opskrifter. Denne kage er helt perfekt, med den lækre Digestive-bund og den cremede flødecreme med vanilje. Server kagen med frisk frugt og/eller en hjemmelavet frugtsirup 😀 ..

Opskriften er til 8 personer

Cheesecake med jordbær

Klik for større version.

Ingredienser
375 g. digestive kiks
225 g. smør
450 g. flødeost
90 g. flormelis
1 vaniljestang
3 3/4 dl. piskefløde

Desuden
(evt. skal fra 1 øko appelsin)
1 portion blåbærsirup el.
Friske bær

Fremgangsmåde
Lad smørret stå og blive godt blødt. Kværn kiksene, til der ikke er nogen hele stykker.

Rør smør og kiks sammen med en køkkenmaskine, eller en foodprocessor.

Fordel kiksemassen i en mellemstor springform (cirka 20-24 cm), så der kommer en lille kant på.

Skær vaniljestangen over på langs, skrab indeholdet ud og mos det sammen med 1 tsk. almindeligt sukker, til du har en tyk lækker vaniljemasse.

I en anden skål røres flødeosten (med en køkkenmaskine, el. en håndmikser) med vaniljen og fx lidt revet skal fra 1 øko appelsin, der vil bidrage med lidt friskhed og sødme.

Rør også flormelis, i blandingen, til det bliver en ensartet masse, uden klumper.

I en tredje skål piskes piskefløden til en let skum, der dog stadigvæk skal have en let fast konsistens. Bland piskefløden med flødeosten og fordel det godt i springformen med en kagespartel, eller en dejskraber.

Løft springformen og bank den let et par gange ned i bordet, eller på et skærebræt, for at undgå lufthuller i ostecremen. Film springformen og sæt den på køl i 3-5 timer og gerne natten over.

Tip!
Server din cheesecake med lidt hjemmelavet blåbærsirup, en anden type sirup og/eller friske bær.

Vælger du at anvende saft fra den økologiske appelsin, skal du helst ikke anvende mere end ½, da det godt kan forringe konsistensen på din cheesecake.

Du kan med fordel også bruge citronsaft i stedet for appelsin.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Comments

  1. Pernille says:

    mumselade en kage, den er helt enorm lækker.. skal lave dn for 2 gang nu. folk er helt vilde med den. tak for en lækker nem opskrift.

    • Hej Pernille,
      Det er rigtigt godt at høre!
      Er efter min mening også den bedste cheesecake-opskrift jeg har haft prøvet. Det glæder mig at du kan bruge den og at folk er vilde med den!

      Tak for den positive feedback og fordi du bruger bloggen! 🙂
      /Line

  2. Charlotte says:

    Jeg har lige lavet den her i dag, glæder ,og til at smage den, tak for den meget nemme opskrift;) vis den her bliver god kan man jo eksperimentere næste gang;)

    • linelomholt says:

      Hej Charlotte,
      Det lyder fedt at du har kastet dig ud i at lave den – håber du var tilfreds med resultatet 🙂

      God weekend. 😀
      /Line.

  3. ville lave denne kage til en fødselsdag, Men skal den slet ikke i ovn og bages og heller ikke kiksene??

  4. Jeg oplevede, at en del af ost-fyldet flød ud – måske fordi jeg havde brugt halvt marcarpone og halvt alm neutral smøreost? Tænker den skalhave et par blade husblads for atvære stiv nok.

    • linelomholt says:

      Hej Tine.
      Det kunne umiddelbart godt lyde som om, at det var årsagen til det lidt uheldige resultat.

      Jeg har aldrig oplevet det, hvis jeg blot fulgte opskriften i hvertfald. 🙂
      /Line.

  5. sandy nielsen says:

    3 3\4 dl piskefløde?
    Menes der 3,75 dl, ?

  6. dejlig opskrift smagen er rigtig god…har lige lavet en hel del i muffinsgummiforme og frosset dem ned… det kan sagtens lade sig gøre, bare tag dem ud af formen mens de stadig er lidt frossen…de er gode at have i fryser til uventede gæster…….

Speak Your Mind

*