Langtidsstegte spareribs: Lækkert mørt kød med hjemmelavet BBQ-marinade

De her langtidsstegte kamben (spareribs, revelsben, St. Louis Style Ribs.. Kært barn har mange navne 😉 ) er såååå lækre! Du får det møreste kød ud af det og har du selv haft skåret benene, fx fra din kamsteg – er det jo oveni købet også billig mad. Win-win! De er smurt ind i den skønneste hjemmelavede krydderiblanding/rub og derefter en virkelig lækker – klistret og krydret hjemmelavet BBQ marinade. Jeg behøver vidst ikke at sige mere vel.. 😉 Har du en grill, hvor du kan styre temperaturen, kan de såvel laves dér, som i ovnen 😀

Opskriften er til 2-3 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
1500 g. kødfulde kamben

Kød rub/krydderiblanding:
3 tsk. groft salt
3 tsk. paprika
1 tsk. stødt spidskommen
1 fed hvidløg – el. 1 tsk. hvidløgspulver
Godt med frisk kværnet peber

Barberque marinade:
1 dl. ketchup
3 spk. brun farin
1 spk. dijonsennep
2 fed hvidløg
1 spk. paprika
2 spk. balsamicoeddike*
1 spk. soyasauce
½ tsk. malet/kværnet chili
Frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Lad mig starte med at sige, at disse lækre ben, er al (vente)tiden værd. For der er egentligt ikke det store arbejde i det – det der går mest tid med, er at de passer sig selv i ovnen.

Start med at skære overskydende fedt og evt hinden under benene, hvis du kan komme til det – eller måske kan du få slagteren til det.

Jeg anvendte frisk hvidløg, så det skal hakkes fint eller knuses helt. Men du kan også sagtens anvende hvidløgspulver, det er blot en smagssag. Lav din rub/krydderiblanding, ved at blande hele molevitten sammen og massér det godt ind i benene.

Sæt kødet til side og lad det trække en times tid på køl – og gerne natten over, hvis du vil være forud og har tiden til det. Det giver en super god smag i kødet, at krydderierne får lov til at stå og arbejde.

På dagen, hvor benene skal spises:
Forvarm ovnen, ved 150 graders almindelig over-og undervarme. Læg benene på ovnristen og lige nedenunder placeres en bradepande med ca. 1 liter vand i. Det gør at hele ovnen ikke bliver snavset til – og fugten er også med til at mørne kødet på benene.

Bag dem i 2½ time og inden tiden er gået, begynder du at lave din barberque sauce. Rør alle ingredienserne godt sammen og sørg for, at sukkeret bliver godt opløst under omrøring. Hvidløget skal fintrives/hakkes/knuses og blandes i.

Når de 2½ time er gået, tages kødet og bradepanden ud og ovnen varmes op til 200 grader. Smør benene godt ind i BBQ saucen, både på under-oversiden og langs benene.

Steg nu kødet i 30 minutter midt i ovnen eller på din grill – men du kan også bare fortsætte tilberedningen på din ovnrist (fortsat med vandet nedenunder).

Efter tilberedningen, skal benene lige have lov til at stå og trække 5 minutters tid, inden de skæres ud.

Tip!
*Jeg anvendte granatæble balsamicoeddike, men du kan i virkeligheden anvende den balsamico type, som du måtte have stående, hvadend den er lys eller mørk. Den skal blot tilsættes, for at give marinaden lidt syre.

Server benene med dit favorit grill-tilbehør, en god grøn salat, ovnkartofler, coleslaw og meget andet.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*