Lette & lækre pølsehorn

Lette, lækre og velsmagende pølsehorn, som børn nemt også kan være med til at lave. De kan medbringes i madpakken, fx som et lille mellemmåltid. Ønsker du et lidt sundere alternativ, til de helt klassiske pølsehorn, erstat da 1/3 del af melet med en grovere type mel..

Opskriften er til 10-12 stk.

PølsehornIngredienser
2 dl. mælk
50 g. rigtig smør
25 g. gær
1 æg
½ tsk. salt
ca. 400 g. hvedemel
10-12 brunchpølser, af god kvalitet*

Fremgangsmåde
Start med at lune mælken, og lad smørret smelte nede i. Hold øje med det – det må IKKE blive for varmt.

Når det er ‘lillefinger-varmt’, tages det af blusset og hældes i en røreskål.

Opløs gæren deri, og tilsæt derefter æg og salt, og pisk det godt ud.

Tilsæt nu melet på ‘slump’ – det er slet ikke sikkert, at du skal bruge hele mængden.

Hellere en let klistret dej, end en dej, der er for sej. Sidstnævnte giver nemlig nogle kedelige pølsehorn.

Ælt dejen grundigt igennem, dæk den til, og lad den hæve i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 200 grader, ved almindelig varme. Rul nu dejen tyndt ud, som var det en pizza, og skær i alt 10-12 ensartet stykker.

Lig pølserne på, og rul dem fra den brede ende, mod den korte ende.

Pensl pølsehornene og bag dem i 12-15 minutter, til de er gyldne.

Lad dem køle af, og server fx med en gode tomatketchup eller sennep.

Tips
*Du kan også anvende helt almindelige pøser – beregn da en ½ pølse pr. horn.

Velbekomme.

Share

Comments

  1. Maria says:

    Tak for en meget inspirerende side!
    Har du prøvet at fryse disse pølsehorn el. lavet dem dagen før og så varme dem op når de skal bruges?

    Med venlig hilsen
    Maria

    • linelomholt says:

      Hej Maria.
      Tak for de fine ord, det er mig der takker fordi du kiggede forbi siden 🙂

      Tror godt at du kan gøre, som du skriver. Desværre siger min erfaring mig, at bagning endnu en gang, kan desværre godt gøre at brødet bliver lidt tørt.
      – Men finder du ud af at det virker, må du meget gerne melde tilbage om det – man kan jo altid blive klogere 😉

      Jeg har prøvet at fryse den rå dej (med pølser i), og så tø dem op og bage dem. Det bliver de mindst ligeså gode af 🙂

      Håber det hjalp. /Line 😀

      • Maria says:

        Uhm… Hvor de smagte dejligt!
        Tak igen 🙂
        Jeg endte med at bage dem på dagen….
        Men til en anden gang vil jeg prøve at fryse dem ned ubagte – kan godt se de kommer til at blive kedelige efter 2 gange i ovnen!
        På tirsdag tror jeg vi skal prøve en af dine hovedretter 🙂

        Maria

        • linelomholt says:

          Hej Maria,
          Det lyder rigtigt godt – det glæder mig meget at høre og tak fordi du meldte tilbage om resultatet 🙂

          Det lyder som et glimrende valg 😉 held og lykke med det og god weekend til dig! 🙂

          /Line.

Speak Your Mind

*