Pandekagepakker med marcipan & æblefyld

Dette er en måde at servere pandekager på, der er en smule usædvanlig, men kombinationen af de søde pandekager, hakkede nødder, æbler, marcipan og den gode sirup er virkelig lækkert – og lidt julet, som gør, at du med fordel kan servere dem som en lækker dessert i julemåneden – og resten af året 😉 Derudover er desserten nem og hurtig at lave..

Opskriften er til 4 prs.

Pandekager med blåbærsirup

Klik for større version.

Ingredienser
2 hånfulde blandede nødder*
1 lille klump marcipan
4 stk. hjemmelavede pandekager
1 æble
4 spk. hjemmelavet sirup

Desuden
cremefraiche el.
letpisket flødeskum

Fremgangsmåde
I denne ret, er kunsten at have alle råvarerne klar, når retten skal samles.

Det er en god idé at pandekagerne bages lidt tid før at desserten skal laves. Start med at skylle æblet og skære det ud i små tern. Hak de blandede nødder og rive marcipanen.

Pisk flødeskummet, hvis det er det du vil servere til desserten.

Hvis retten skal være lidt mere “jule-agtig“, kan du evt. vende æblerne i en smule kanelsukker. Selvom det godt kan minde lidt om jul, smager det også virkelig godt, også andre tider på året.

Fordel ingredienserne ligeligt på 4 pandekager og fold dem en enkelt eller to gange.

Bag dem på en bageplade der er beklædt med bagepapir.

Dæk pandekagerne med sølvpapir og bag dem i 6-7 min., alt efter hvor meget bid du ønsker der skal være i æblerne.

Lad pandekagerne køle lidt af og server dem sammen med lidt creme fraiche, letpisket flødeskum, eller bare med lidt sirup.

Tip!
*Her kan du med fordel anvende en blanding af hasselnødder og mandler. Du kan også anvende valnødder eller pistacienødder.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*