Peanutbutter flødeis med hele peanuts & mørk chokolade

Denne flødeis er egentligt ‘bare’ min oprindelige vaniljeflødeis-opskrift, tilsat lidt ekstra lækkerier, i form af peanutbutter, mørk chokolade og sprøde saltede peanuts. Sukkermængden i denne is er reduceret fra den oprindelige, da der er tilsat så mange andre gode smage i denne is, at det slet ikke er nødvendigt – win win 😉  Resultatet af denne is, blev i dén grad godtaget af gæsterne og er efter min egen mening, også en is, der herhjemme, vil blive lavet igen og igen – specielt fordi den er så nem at lave – selv uden ismaskine.. 🙂

Opskriften er til 3-4 portioner

Peanutbutter is

Klik for større version.

Ingredienser
2½ dl. sukker
1 vaniljestang (kornene derfra)
4 pasteuriserede helæg
3½ dl. piskefløde
3-5 store spk. (usødet) peanutbutter*
2 håndfulde saltede peanuts
50 g. 70-80% god mørk chokolade

Desuden
Ekstra peanutbutter, saltede peanuts
og mørk chokolade til pynt v. servering.

Fremgangsmåde
Start med at flække vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det sammen med 1 tsk. af den samlede mængde sukker, til du har en ensartet og tyk vaniljemasse.

Pisk helæggene med vanilje og sukker til en cremet og luftig æggesnaps.

I en anden skål piskes fløden og vendes forsigtigt sammen med æggemassen.

Hæld den i en tilpas stor bøtte med tilhørende låg (som er fryseegnet), som kan stå lige i fryseren og som der er plads til at røre rundt i.

Hæld ismassen i bøtten og sæt den i fryseren. Efter 1½-2 timer er isen begyndt og sætte sig lidt, rør rundt i den og tilsæt nu fyldet.

Hak den mørke chokolade mellem-groft.

Fordel peanutbutteren (i små klumper), de saltede peanuts og hakket mørk chokolade over isen, efter omrøring.

Sæt nu låg på bøtten og opbevar den i fryseren. Efter 1½-2 timer rører du igen rundt og tilsætter evt. en smule mere peanutbutter, alt efter hvor rundhåndet du var første gang.

Fordelen ved at røre rundt et par gange i isen, inden den serveres, er at fyldet fordeles og du undgår bedre, at det ikke synker til bunds – og på den måde, får alle gæsterne lidt af det hele.

Lad den i alt fryse i 6-8 timer, helst natten over. Tø den op, hvis ikke den er blød nok, når den tages ud af fryseren og server den med hakket mørk chokolade, peanutbutter og saltede peanuts over isen og nyd 😉

Tip!
*Med usødet peanutbutter, menes der peanutbutter, der kun er lavet på de rene peanuts, uden tilsat sukker. De økologiske varianter er oftest uden tilsat sukker, og er derfor at foretrække til denne opskrift.

Du kan også anvende peanuts der er usaltede, jeg synes personligt bare, at den saltede variant passer super godt sammen med den søde is og de resterende ingredienser.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*