Spansk Tapas klassiker: Pimientos de Padrón

De her små stegte peberfrugter, steges med kerner og det hele i en god olie, til de får en brunlig farve – hvorefter de toppes med flagesalt. De anvendes i det spanske køkken, ofte som en klassisk tilbehør, til tapas. De er noget så lækre, når de serveres lune, fx sammen med noget godt brød, lækre oste, oliven og andre lune lækkerier 😀 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
1 bakke små Padrón pebre
God olie til stegning
Flagesalt til drys

Fremgangsmåde
Start med at skylle de små pebre grundigt og dup dem tørre i et rent viskestykke.

Varm en pande op med en god mængde olie (1/4-1/2 cm. olie).

Panden skal være stor nok til, at alle pebrene kan ligge der, uden at de ligger ovenpå hinanden.

Olien er varm nok og klar til stegning, når det syder rundt om en peber, når du stikker den ned i olien. Steg dem, til de får en brunlig farve på hver side. Vend dem undervejs.

De skal ikke stege særligt længe, men kun lige tage farve. Læg dem på et godt lag fedtsugende papir, drys dem med flagesalt og server dem lune. Undgå at spise kernerne.

Tip!
Pimientos de Padrón, kan også serveres som en let forret eller som en del af den, fx med lidt hvidløgs eller chilimayo og noget godt brød som tilbehør.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*