Græsk inspireret farsbrød med fetaost & soltørret tomat

Denne opskrift kan tilpasses, så der enten kan laves farsbrød ud af det, eller laves nogle lækre græske frikadeller ud af det. Server det med nogle hele ovnstegte kartofler med krydderurter, en hjemmelavet tzatziki og en rustik græsk salat. 😀 Alternativt kan du også servere det til noget så simpelt som dampede grøntsager og kogte kartofler – og en god smagfuld, mager sauce af den væske der bliver til overs ved stegning af kødet..

Opskriften er til 7-8 prs.

Klik for større version.

Ingredienser
500 g. hakket oksekød
500 g. hakket svine/kalvekød
2 æg
1 dl. mælk
3 spk. hvedemel
½ stort rødløg
3 store fed hvidløg
80 g. grønne oliven
150 g. græsk fetaost
5-6 store soltørret tomater i olie
250 g. forkogt ris (gerne grove)
Salt, frisk kværnet peber
2-3 spk. krydderier f.eks oregano, paprika el.
en krydderiblanding

Fremgangsmåde
Start med at koge risene og lad dem køle af, hvis du ikke havde en rest af ris i køleskabet eller i fryseren.

Rør kødet med salt og peber.

Hak de grønne oliven groft, skær fetaosten ud i små tern og skær ligeledes de soltørrede tomater i mindre stykker.

Løget skylles, pilles og hakkes fint – det samme gør du med hvidløget.

Hæld det hele ned til kødet sammen med æg og rør grundigt rundt. Anvend gerne en køkkenmaskine – det gør det lidt nemmere.

Tilsæt de forkogte ris, hvedemelet, mælken og rør igen rundt i farsen til du har en ensartet masse.

Tilsæt krydderier og rør i farsen.

Lad farsen trække i køleskabet i ½-1 time og form den derefter som et brød i et ildfast fad. Rids farsen let på overfladen, så den ikke “flækker” når den bliver bagt.

Hæld 2-3 dl. vand ned i fadet.

Bag farsbrødet ved 200 grader i 45-50 min. Sørg for at kernetemperaturen er 75 grader, inden du tager det ud af ovnen.

Lad det derefter trække tildækket i 10 minutter, udenfor ovnen efter tilberedningen.

Skær farsbrødet ud i skiver og server f.eks farsbrødet med nogle ovnstefte kartofler, der er vendt i krydderurter, hjemmelavet tzatziki og en rustik græsk salat.

Tip!
Vælger du at lave frikadeller ud af opskriften, kan de steges enten på en pande i lidt olivenolie eller i ovnen på en plade med bagepapir, hvor de vendes ind i mellem og til kernetemperaturen er 75 grader.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*