Sprødstegt rosa andebryst med rødkålssalat

I år fik vi ikke helt fejret Mortens aften med and og det hele. Det blev skubbet lidt, og derfor blev det faktisk til en lidt mere jule-inspireret ret, som jeg bare måtte dele herinde. Fik simpelthen stegt det lækreste andebryst (på panden) – det var SÅ saftigt, svagt rosa, mørt, lækkert og sprødt skind. Mums! 😉 – Og nej, det er ikke farligt at spise rosa and, ikke så længe, at du blot holder ordentlig køkkenhygiejne og det bliver varmet godt op, udenpå 🙂 ..

Opskriften er til 2 personer

Saftig og sprødstegt andebryst med nem rødkålssalat1

Klik for større version.

Ingredienser
2 andebryster (á 150-200 g.)
Godt med havsalt og frisk kværnet peber

½ (mellemstort) rødkål
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld tørrede tranebær
1 lille (Ingrid Marie) æble

Vinaigrette
3 spk. olivenolie
1½ spk. dijonsennep
1 spk. honning
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at tilberede salaten, således at den kan stå og få en god smag, og ‘falde lidt sammen’.

Rør en vinaigrette af ovenstående ingredienser, til det får en tyk konsistens.

Rødkålens yderste blad fjernes og kålen snittes ultra fint og stokken skæres fra. Kålen kan enten snittes med en skarp kniv, eller på et mandolinjern, hvis du er den heldige ejer, af sådan et.

Kålen blandes med æble skåret i små tern, tørrede tranebær og hele græskarkerner. Rør det hele sammen med vinaigretten, dæk den til og gå i gang med kødet.

På et rent skærebræt snittes skindet med 1/4 cm mellemrum, sørg for ikke at skære igennem kødet, men kun i skindet. Det er ligeledes vigtigt, at du skærer lige dybt i skindet, hele vejen rundt.

Gnub havsalt og frisk kværnet peber ind i skindet, så det bliver siddende.

På en varm pande (ved middelhøj temperatur) ligges andebrysterne med skindsiden nedad.

Steg dem i 20 minutter, på denne side. Du skal ikke anvende fedtstof, anden indeholder rigeligt fedt i sig selv.

Efter de 10 minutter, kontrolleres farven på skindet. Er det gyldent, fortsætter du med at stege ved denne temperatur. Er det det blevet en anelse mørkt, skrues der lidt ned for temperaturen.

Efter de samlede 20 minutter er gået, vendes de om på kødsiden og får lov til at stege i yderligere 10 minutter.

Når tiden er gået, tages de af varmen og får lov til at trække i ca. 10-20 minutter, for at sikre, at de holder saften inde og bliver møre.

Skær skiver af andebrystet, på tykkelse med de ridser du har lavet i skindet og server det med salaten, og evt. en anden form for tilbehør.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*