Små lækre tykke pandekager med amarena kirsebær

Jeg er fuldstændig syg med de lækre sprøde italienske amarena kirsebær; hvad enten det er som erstatning for kirsebærsaucen, i salater, konfekt eller som her – i pandekagedejen. De er SÅ gode jo! 😀 og det gør bestemt ikke pandekagerne mindre gode, at der kommer hakkede kirsebær i dejen 😉

Opskriften er til 24 stk.

Klik for større version.

Ingredienser
1 æg
1-1½ spk. sukker (eller honning)
1/4 tsk. salt
150 g. hvedemel
2½ dl. mælk
1 tsk. bagepulver
Kornene fra ½ vaniljestang
(eller 1 tsk. vaniljesukker)
20 stk. italienske amarena kirsebær

Fremgangsmåde
Start med at piske ægget op sammen med sukker (eller honning), indholdet fra ½ vaniljestang og saltet, til du har en let og luftig æggesnaps.

Pisk nu mel, mælk og bagepulver deri. Sørg for, at der ikke er klumper i.

Sigt kirsebærene fra siruppen, som de ligger i og hak dem groft – eller fint, alt efter smag. Gem endelig siruppen til at hælde hen over de lune pandekager – eller til en salat; det har nemlig en skøn smag. Vend forsigtigt kirsebærene i dejen.

På en varm pande (over middelhøj varme), steges pandekagerne i lidt smør eller kokosolie.

Steg 3-4 stk. af gangen på panden, så du undgår at de flyder for meget sammen. De hæver en del, så undlad at brug for meget dej på hver pandekage.

Du kan også stege dem på en blinispande, så sikrer du dig i hvertfald, at de bliver ens i størrelsen. Jeg stegte mine på sådan en pande – og det gav 24 små pandekager.

Gentag processen, til de alle sammen er stegt. Server dem lune.

Tip!
Server dem med en god sirup (fx den som kirsebærene står i), (hjemmelavet) nutella, frisk frugt og/eller bær. Det smager fantastisk! 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*