Sprød rugbrødssandwich med varmrøget laks & tzatziki

Her i hjemmet, gælder det om at være kreativ, hvad det angår fiskeretterne. Det er der kommet denne lækre sprøde sandwich ud af. I stedet for, bare at lave den på lysere brød, valgte jeg at lave det med sprøde rugbrødsskiver og noget lækkert fyld – det mætter nemlig i længere tid af gangen, og så giver det også bare en god smag. Den varmrøget lune laks, sammen med tzatzikien, må siges, at være det man kalder for et match made in heaven 😉 det smager super godt – og så er det samtidig en ret, der både er nem og hurtig at lave, enten som frokost eller aftenmåltid.. 

Rugbrødssandwich med varmrøget laks og tzatziki1

Klik for større version.

Opskriften er til 2 stk.

Ingredienser
4 stykker fuldkornsrugbrød*
2 stykker varmrøget laks
½ portion hjemmelavet tzatziki

1 bundt blandet krølsalat*
1 rød snackpeber
4 cocktailtomater
4-6 slikasparges
Et par skiver agurk
Evt. Frisk kværnet peber
og 2-3 tsk. hjemmelavet grøn pesto

Fremgangsmåde
Start med at lave tzatzikien. Lad den trække et par timer på køl, hvis du har tid til det.

Derefter lunes brødet og laksen i ovnen, ved ca. 200 graders almindelig varme, indtil brødet har fået sprøde kanter.

Imens forberedes fyldet. Salaten skylles grundigt og det samme gør du med de øvrige grøntsager. Skær dem ud lad det dryppe af og hav det klar, til at samle sandwichen.

Tag brødet ud af ovnen og lad det køle let af. Det samme gør du med laksen, der pilles fra skindet. Det gør ikke spor, hvis den falder lidt fra hinanden.

Byg sandwichen op med brød, grønt, tzatziki, pesto (frisk kværnet peber) og brød igen – og servér!

Tips
*Anvend gerne noget lækkert rugbrød til sandwichen, fx. hjemmelavet eller fra bageren. Du kan selvfølgelig sagtens lave sandwichen med helt almindeligt rugbrød. Bare sørg for, at der er godt med kostfibre i.

*Jeg anvendte et bundt blandet salat, med 2 forskellige slags farvet krølsalat samt en helt almindelig. Det giver både en smags og synsmæssig forandring, fra den ‘helt normale’ salat.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*