Intens chokoladedessert med hindbærfromage

Jeg har faktisk haft denne kage på min to-do liste i mindst et par år nu; så nu måtte det være! Jeg har egentligt sammensat desserten af 2 forskellige opskrifter, inspireret af henholdsvis Maja Chocolat’s fantastiske glutenfrie chokoladekage og Sukkerhjertes skønne hindbærfromage. Det gav så denne ultra fantastiske dessert, som både kan laves i små portioner, fx til tapas eller i ‘almindelig’ størrelse fx som en finere dessert – det kunne fx være til nytårsaften 😀 Vær obs på, at det er en dessert, som man skal lave i etaper – da kagen skal stå 1 døgn på køl 😀 .. 

Opskriften er til 4 portioner

chokolade-hindbaer-dessert3

Klik for større version.

Ingredienser
Fudgy chokoladebund
100 g. god mørk chokolade 70%
50 g. smør
100 g. rørsukker
2 æg
25 ml. likør, fx Disaronno eller Amaretto 

Hindbærfromage
75 g. frosne eller friske hindbær
70 g. rørsukker
2 blade husblas
2 æggeblommer (friske eller pasteuriserede)
2 dl. piskefløde

Desuden
Pynt efter smag

Fremgangsmåde
Del 1: Kagen bages og sættes på køl…
Kagen laves 1-2 dage før, at desserten serveres, alt efter, om du vil lade fromagen stå og trække ½ eller 1 hel dag ovenpå kagen.

Beklæd en lille springform med bagepapir. Smelt chokoladen og smørret sammen over vandbad, til der ikke er flere klumper i. Deri røres sukker, æg og likøren i, til du har en ensartet dej.

Hæld dejen i springformen og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 25 minutter.

Kagen vil være meget blød og må gerne være lidt ‘klæ’ inden i, men ikke fuldstændigt flydende. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af – hvorefter den sættes på køl til dagen efter. Det er vigtigt, at du ikke springer dette trin over, da kagen skal stå og samle sig.

Del 2: Dagen efter…
Husblassen blødes ud i koldt vand. Æggeblommerne og sukkeret piskes til hvidt skum.

I en lille gryde, koges de friske eller frosne bær op sammen med lidt vand, til de er blevet helt bløde. Tag det af varmen og mos bærene igennem en sigte og lad det køle let af.

Imens piskes fløden til skum.

Vrid husblassen for vand og hæld det i den lune hindbærblanding, til der ikke er klumper i. Sigt evt. massen, for at være helt sikker på, at der ikke er husblasklumper.

Bærpuréen vendes i æggesnapsen, sammen med flødeskummet. Undlad at piske for meget af luften ud – sørg dog for, at der ikke er flødeskumsklumper i.

Stik chokoladekagen ud i små portioner – og hvis du vil anrette, som jeg har gjort på billedet, beklæder du nogle høje ringe med gennemsigtigt plastfolie og hælder fromagen ovenpå chokoladekagen.

Du kan også bare hælde fromagen ovenpå chokoladekagen, i springformen. Bank formene let i bordet, så eventuelle lufthuller forsvinder.

Dæk desserterne over og sæt dem på køl i 6-8 timer eller natten over.

Ved anretningen fjernes ringene/springformen samt folien og pyntes. Du kan fx pynte med guldstøv, friske blomster, skovsyre, chokoladeflager, friske bær eller noget helt andet.

Tip!
Prøv at lave moussen af havtorn – det giver også en dejlig friskhed og supplerer den mørke og intense chokoladesmag godt.

Du kan også tilsætte en håndfuld ristede hele eller grovhakkede hasselnødder i kagen. Det giver en lækker konsistens.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*