Spidskålssalat med dadler, æbler & quinoa

Spidskål er et glimrende alternativ, til at erstatte eksempelvis en fin grøntsag som iceberg eller hjertesalat, med en grovere variant. Det har ikke nogen kraftig smag, men har derimod en god sprød konsistens og der kan laves hundredevis af forskellige salater og retter af denne grøntsag..

Opskriften er til 3-4 personer
spidskålssalat med quinoa dadler og æbler
Ingredienser
1 dl. hvid quinoa
2 dl. vand (samt en smule salt)

½ stort spidskål
1 stor håndfuld græskarkerner
1 håndfuld hasselnøddekerner
8-10 dadler
1 lille sødt rødt æble (el. ½ stort)
2½ spk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. hvid balsamicoeddike
Salt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at klargøre quinoaen. Kog den efter anvisning på pakningen, eller kog den ene deciliter op med dobbelt mængde vand, samt en smule salt.

Imens det får lov til at køle af, klargøres resten af salaten.

Græskarkernerne samt hasselnødderne ristes på en varm pande. Lad dem køle af, og gnid evt. hinden af hasselnødderne.

Skyl nu alle grøntsagerne.

Spidskålen skæres midt over, og stokken skæres ud. Snit det fint på et mandolinjern eller med en skarp kniv.

Hak nu dadlerne fint og skær æblet ud i mindre stykker.

Rør en vinaigrette af olivenolie, honning, hvid balsamicoeddike samt salt og peber.

Bland nu hele salaten, server den med det samme, eller lad den trække ½-1 time på køl. Dette vil gøre, at den ‘falder lidt sammen’, som ikke gør den så rustik.

Tips
Prøv at anvende andre former for quinoa. De indeholder ret meget protein og giver en god mæthed, når de fx blandes i salater.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*