Skinkegryde med cremet tomatsauce & champignoner

Gryderetten her, er super nem at gøre til sin helt egen. Du kan i stedet for svinekød f.eks anvende kylling og kalkunbacon, hvis det er at foretrække – det gør også retten mere mager. Du kan frit tilsætte flere grøntsager, eller flere forskellige slags, alt efter smag.

Opskriften er til 4-5 personer

Ingredienser
600 g. svinekød i tern
500 g. champignoner
150 g. bacon i tern eller skiver
1 hel squash
el. ½ squash og 1 hel gulerod
1 stort løg
2 ds. hakket tomat (á 400 g.)
2-3 dl. vand
200 g. cocktailpølser
1½ dl. cremefine (el. madlavningsfløde)
el. ½ mængde cremefine og ½ mængde mælk

Krydderier
Oregano, paprika, 2 fed hvidløg –
sød chilisauce, salt, peber, evt.
hjemmelavet fond el. bouillon.

Fremgangsmåde
Dagen før du skal lave denne ret, kan det være en fordel hvis du blander lidt olie med de krydderier som du har tænkt dig at anvende i selve gryderetten. Det kan f.eks være dem jeg har angivet nederst i opskriften.

Bland kødet og marinaden og læg det i en frysepose og bind en knude på det. Det kan være en fordel at gøre det på denne måde, da du bedre kan få blandet det hele grundigt.

Du kan også vælge at blande det hele i en skål og tildække det med husholdningsfilm og sætte det på køl natten over.

Dagen efter vil du have noget smagfuldt kød, som du kan anvende til din gryderet. Start med at ordne dine grøntsager, skyl dem, fjern urenhedder, jord og skær dem ud.

Skær champignonerne ud i små både, løget hakkes fint, squashen skæres i mindre tern (og gulerødden rives eller skæres i tern).

Anvender du bacon i skiver, skæres det i mindre stykker, og det samme gør du med cocktailpølserne.

Start med at svitse champignonerne i en varm gryde med lidt olie. Når de er blevet bløde og let gyldne tages de af, og hældes i en skål.

Steg derefter bacon til det er sprødt og hæld det ligeledes i skålen med champignoner.

I fedtet fra det stegte bacon svitses de udskåret squash (og gulerødder).

Hæld grøntsagerne i en anden skål. Er der ikke mere baconfedt i gryden, kan du tilsætte en smule olivenolie og derefter stege løgene og når de er glasklare tilsættes kødet, der steges til det er let gyldent i farven.

Tilsæt champignon og bacon til kødet, tilsæt de hakkede tomater og vandet.

Lad det koge i 45 minutter ved middelvarme og tilsæt derefter krydderier som angivet i opskriften, eller efter eget valg.

Begynd at tilberede det tilbehør der skal serveres til gryderetten – f.eks ris.

Sænk temperaturen yderligere på gryderetten og tilsæt nu squashen og cocktailpølser. Smag det til sidst til med fint revet hvidløg og tilsæt madlavningsfløde. Jævn evt. retten, eller server den som den er.

Tip!
Tilsætter du flere grøntsager eller anden form for fyld, end der er angivet i opskriften, kan det være en god idé at tilsætte lidt mere væske til retten.

Velbekomme.

Share

Comments

 1. hvor er opskriften på marinaden

  • linelomholt says

   Hej Sara,
   Som der står først i opskriften, laver du en hurtig marinade af olie og de krydderier, som du har tænkt dig at anvende i opskriften.

   Jeg kan anbefale at røre lidt olie op med fx paprika, frisk revet eller hakket hvidløg, salt peber og fx lidt tørret oregano. Eller du kan lave den med dine favorit krydderier. 🙂

Speak Your Mind

*