Bedstefars skæg: Lækker svampet kage med hindbærsyltetøj & marengstop

Her har vi en af de der gode gamle klassiske kager, som man aldrig rigtig går galt i byen med! 😀 Kagen smager jo fuldstændigt fantastisk, med kombinationen af den lækre ‘smushi’ kage, med den søde og let syrlige syltetøj og den sprøde marengs-topping – MUMS! Børnene vil elske den og tag dem også gerne med i køkkenet for at lave den – det vil sikkert være et hit 😉 ..

Opskriften er til 8-12 stykker

Klik for større version.

Ingredienser
185 g. blødt smør
225 g. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æggeblommer
3/4 tsk. bagepulver
275 g. hvedemel
1,75 dl. mælk

Lægges i lag med..
3/4 – 1 helt glas hindbærsyltetøj

Toppes med..
3 æggehvider
185 g. rørsukker + 1 spk. til drys

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne og forvarme ovnen til 200 graders almindelig varme.

Det bløde smør piskes hvidt sammen med sukker og vaniljesukkeret. Deri tilsættes æggeblommerne ét efter ét.

Hvedemelet sigtes med bagepulveret og røres skiftevis i smør-blandingen med mælken. Pisk det sammen, til det har en ensartet konsistens.

Kagedejen hældes nu i en 30×40 cm. bagepapirsbeklædt bradepande, som bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter, eller til den har fået en let gylden overflade.

Imens kagen er i ovnen piskes æggehviderne sammen med sukkeret (på nær den ene spiseskefuld), til du har en sej og tyk marengs.

Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen. Syltetøjet fordeles på kagen og derpå fordeles marengsen, så den er ligeligt fordelt. Derpå strøs den spk. sukker, således at den nemmere får en gylden og sprød overflade.

Kagen bages videre i yderligere 15 minutter midt i ovnen, til den er gylden og let sprød. Den sætter sig også lidt, når den står og trækker.

Server kagen afkølet i passende stykker.

Tip!
I stedet for hindbærsyltetøj, kan du anvende alverdens former for syltetøj, fx solbær eller havtorn – det er kun fantasien der sætter grænser.

Kagen kan sagtens serveres dagen efter, at den er blevet bagt – den er stadigvæk svampet og med en lækker sprød marengs. Sørg blot for, at den er godt dækker til af husholdningsfilm.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*