Crispy salat med rosa andebryst, valnødder & granatæble

Denne salat, ville egentlig være, en oplagt salat at lave, med resterne af andekødet efter julen. Men du kan som mig, også lave den helt uafhængig af julen, hvis du også er vild med kombinationen af rosastegt andebryst, søde granatæblekerner og valnødder. Kombinationen af disse ingredienser er super lækker og retten kan både serveres som en slags tilbehør til andre retter, eller som en selvstændig ret, fx til frokost eller en let aftensmad. 

Opskriften er til 2 store/4 mindre portioner

Crispy andesalat med granatæble og valnødder1

Klik for større version.

Ingredienser
3 andebryster (á 160-200 g.)

½ mellemstort knoldselleri
Olivneolie, havsalt og friskkværnet peber

1 håndfuld valnøddekerner
½ granatæble
1 bakke babysalat (napolitanasalat)

Dressing
2 spk. (koldtpresset) olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
ca. 1 tsk. agavesirup
Havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
På et rent skærebræt, ridses skindet i ande brysterne, med cirka ½ cm. mellemrum. Undgå at skære igennem kødet – krydr dem, med godt med salt og peber.

Steg dem, på en varm pande, uden fedtstof – andebrystet afgiver rigeligt fedt i sig selv. Steg det på skindsiden over middelhøj varme i 20 minutter. Bliver skindet for mørkt, efter 10 minutters stegning, skru i såfald gerne lidt ned for varmen.

Steg derefter andebrystet på kødsiden i 10 minutter, hvorefter det tages af panden og får lov til at hvile overdækket i ca. 10-15 miniutter.

Imens kødet steges, klargøres resten af salatens ingredienser.

Knoldsellerien skrælles, skylles fri for jordrester og skæres i ultratynde stave, på en varm pande, med lidt olivenolie, salt og peber. Når det har taget farve og knoldsellerien er blevet mør i konsistensen, kan du tage den af varmen og sætte den til side.

Skyl babysalaten og slyng det i en salatslynge, eller dup det tørt med et rent viskestykke.

Skær granatæblet over på den brede led, kun lige i kanten rundt, så du kan ‘vridet det’, fra hinanden, uden at skære kernerne over og frigøre en masse saft.

Find en spiseske eller grydeske og læg granatæblet med skærefladen mod din håndflade. Med skeen bankes granatæblekernerne ud. Sørg for at have en skål under, til at samle saft og kerner op.

Valnødderne ristes og hakkes groft, når de er kølet af.

Rør en dressing af ovenstående ingredienser – smag den, til og tilsæt evt. mere sirup, salt eller peber, efter smag.

Når andebrystet har trukket, skæres det i tynde skiver, ud fra de tern du har skåret.

Bland dressingen med knoldselleri, valnødder, granatæble og babysalat. Anret det på et fad eller i en skål, sammen med det rosa andebryst.

Spis det med det samme.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*