Ovnret med kylling i tomat/grøntsags sauce

En nem middagsret, som du kan tilsætte alverdens former for grøntsager, i tomatsaucen. Denne er lidt spicy og serveret med (fuldkorns) ris, både nemt og lækkert som middagsret. Rester er også super gode, som en nem frokostret i madpakken, som lige kan lunes 😀

Opskriften er til 4 portioner

Kylling i tomat fløde sauce

Klik for større version.

Ingredienser
4 kyllingebryster
1 stort løg
4 fed hvidløg
500 g. champignoner
½ mellemstort bundt timian
1 alm. bundt kruspersille
3 store gulerødder
1 dåser hakkede tomater
3-4 spk. tomatkoncentrat
ca. 1½ dl. fløde + lidt vand

Smag til med
En smule tabasco
Paprika eller en god fjerkrækrydderi
Lidt fjerkræ/grøntsags fond el. bouillon (kan undlades)
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at klargøre grøntsagerne, som skylles grundigt og forvarm ovnen til 200 graders almindelig varme.

Løget og hvidløget pilles og hakkes fint. Champignonerne skylles fri for jord, roden skæres af og de skæres i halve eller kvarte. Gulerødderne skrælles og rives groft.

Timian og persille skylles grundigt og hakkes meget fint. Du kan også plukke den friske timian.

På et separat skærebræt skæres kyllingebrysterne ud i mindre stykker, strimler eller tern. Jeg skar hver bryst ud i 3 mellemstore stykker.

Brun kyllingen på en varm pande i lidt god olie, krydr med salt og peber. Kødet skal bare lige tage farve, det skal på ingen måde tilberedes færdigt – så kan du godt risikere, at det bliver tørt og kedeligt.

Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad og start med at tilberede tomatsaucen; enten på en varm pande, eller i en gryde.

I en smule olie ristes champignonerne, til de er blevet gyldne. Når de næsten er færdige, steges det hakkede løg og hvidløg med, til det bliver glasklart.

Tilsæt krydderurterne og revet gulerod. Steg det i et par minutter, hvorefter de hakkede tomater og tomatkoncentrat tilsættes. Skyl evt. dåsen fra de hakkede tomater og hæld cirka 1 dl. af tomatvæsken ned i tomatsaucen.

Lad saucen koge lidt op, smag evt. til med lidt tabasco, evt. lidt bouillon eller en kraftig fond samt en god krydderiblanding. Jeg anvendte en god fjerkræ krydderiblanding. Smag yderligere til, med salt og peber og til sidst fløde.

Vil du gerne have lidt mere smag i saucen, smag da til med lidt mere af ovenstående ingredienser, eller anvend andre former for krydderier. Sød chilisauce, kan også være anvendelig her.

Når du vurderer, at saucen smager skønt, hældes den over kyllingestykkerne og sættes ind i den forvarmede ovn, i ca. 15-20 minutter, til kyllingen er færdigstegt.

Server retten med ris, bulgur/couscous eller forskellige former for kerner som spelt, rug el. byg.

Tip!
Retten kan laves med kalkun, lys fisk (Torsk, Sej, Rødfisk mm.) samt magre former for svinekød, f.eks svinemørbrad, skinkeschnitzler og meget andet.

Anvend f.eks også (gul el. grøn) squash, forårsløg, friske tomater, eller noget helt andet i tomatsaucen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*