Flankesteak med hvidløg & persille

Flankesteaks kan laves enten på grillen, eller på en grillpande. Begge dele bliver super godt! Det kan være svært at styre varmen på en grill, så denne opskrift er baseret på at kødet bliver stegt på en grillpande – men er du god til at stege kød på grillen, vil jeg bestemt anbefale, at du steger denne type kød derpå..

Flankesteak med persille og hvidløg1

Klik for større version.

Opskriften er til 2-3 portioner.

Ingredienser
1 flankesteak á 5-600 g.
1 tsk. fint salt

½ bundt persille
2 fed hvidløg
Olie og smør til stegning
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Start med at fordele en smule fint salt på kødet. Du må her, med rene hænder, gerne ‘masere’ det ind i, så det sætter sig godt.

Dette gør du, for at kødet har mulighed for at blive lidt mere mørt, da det kan løsne senet kød op, og dermed som sagt, blive mere mørt.

Dæk det over og sæt det på køl, gerne i 2-3 timer, eller længere (fx. fra morgen til aften).

1 times tid eller 2, før servering, hakkes persillen meget fint, hvidløget rives og begge dele, blandes sammen med lidt havsalt og frisk kværnet peber.

Fordel det på begge sider af kødet. Dæk det igen over og sæt det på køl.

Ved stegning, kan du stege i olie, smør eller begge dele. Jeg stegte kødet med begge dele, på en brandvarm grillpande.

Alt efter tykkelsen på kødet, og hvor rødt du gerne vil have det, skal det have forskellig stegetid.

I den tykkeste ende, var det kød jeg stegte, 2-2½ cm., og det fik 9-10 minutter, på hver side, og fik lov til at hvile tildækket i 5 minutter, efter stegning – og det var stadigvæk godt rødt og saftigt.

Skær det ud, enten så du får nogle flade, tynde ‘steaks’, eller tynde strimler af kød. Skær kødet med en filetkniv.

Det er op til dig, hvordan det skæres og det kan gøres på mange måder. Drys til sidst, med lidt hav -eller urtesalt.

Tips
Kødet kan serveres til en sommerlig salat, lidt frisk italiensk brød og/eller en hjemmelavet hummus/tzatziki.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*