Koldthævet flûtes med rosmarin & valnødder

Disse brød er helt fantastiske og har en super god og mild smag af den friske rosmarin, der suppleres rigtigt godt, af de knasende valnødder, som brødet ligeledes indeholder. De er italiensk inspireret, og det er her særligt vigtigt, for at få den perfekte konsistens i dejen, at du bruger de rigtige meltyper, som er angivet i opskriften.

Italienske flutes med rosmarin og valnødder

Klik for større version.

Opskriften er til 4 stk.

Ingredienser
15 g. gær
1 spk. olivenolie
20 g. salt
6 dl. koldt vand
3 kviste rosmarin
100 g valnødder
200 g durummel
800 g italiensk 00-mel

Desuden
Lidt ekstra durummel til at rulle brødene i.

Fremgangsmåde
Start med at smuldre gæren ud i en røreskål og opløs de i den kolde vand, der omrøres sammen med olien og salten.

Brug gerne en køkkenmaskine, for at få æltet dejen grundigt nok.

Imens det røres rundt, skylles rosmarinen, hvor bladene plukkes fra stilkene, der efterfølgende hakkes.

Hak ligeledes valnødderne groft og tilsæt dem samt rosmarinen til gærblandingen.

Nu tilsættes durummelet lidt efter lidt, under omrøring, til det hele er opløst.

Derefter tilsættes 00-hvedemelet, fortsat lidt efter lidt, til dejen begynder at blive lind, let og luftig.

Når den begynder at slippe kanten, men stadig er let klistret, uden det sætter sig fast på fingrene, når du trykker på det – er den færdig.

Hæld dejen i en tilpas stor skål (så der er plads til at det kan hæve godt op) – dækkes den til med husholdningsfilm og sættes på køl.

Lad den hæve i 8-10 timer eller (helst) natten over.

Derefter slås dejen op på et meldrysset køkkenbord, dejen deles i 4 lige store stykker, formes til aflange flûtes, rulles let i lidt durummel. Sørg for, at der er god afstand mellem hvert flûte, på bagepladen, da de hæver en del op.

Lad dem hæve i 1 times tid. Forvarm ovnen til 220 graders almindelig varme og bag dem midt i ovnen i 20-30 minutter.

Bag dem til de får lidt farve på toppen (ikke meget) – og lyder hule, når du banker i bunden på dem.

Lad dem køle af og server dem.

Tips
Du kan i stedet for rosmarin, også anvende frisk timian, og eksempelvis grofthakkede hasselnødder.

Velbekomme.

Share

Speak Your Mind

*