Cremet gulerodssuppe med sprødt bacon

Blendede supper er super nemme og hurtige at lave – og så er det en god måde at få indtaget nogle flere fiberrige og grove grøntsager der er i sæson, ind i kosten. Det er nemlig når de er i sæson, at de først og fremmest indeholder mest smag, men også masser af vitaminer og mineraler 😀 ..

Opskriften er til 4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
400g. gulerødder
300g. knoldselleri
2 fed hvidløg
2 små løg
2 spk. olivenolie
3 spk. æblecidereddike
2 dl. grøntsagsboullion
1 liter vand
100 g. bacon (gerne økologisk)
½-1 dl. kaffefløde eller
madlavningsfløde
Hjemmelavet pesto

Fremgangsmåde
Start med at skrælle og pille alle grøntsagerne. Skyl dem grundigt og skær dem i grove stykker.

Varm en gryde en op med olivenolien og steg grøntsagerne deri, ved middel-varm temperatur i cirka 5 minutter. Imens blandes 2 grøntsags bouillon-terninger med 2 dl. varm vand, her kan du også anvende 2 dl. æblemost i stedet for. Held væsken ned i gryden sammen med eddiken og lad det koge ned, til halvdelen er kogt væk.

Efter det er kogt ned, tilsættes vandet til grøntsagerne, til de er dækket af vand – du skal ikke nødvendigvis bruge alt vandet, resten kan godt være nyttigt senere, når suppen skal blendes. Imens suppen koger steges baconet sprødt og køles af.

Lad suppen koge i ca. 20 minutter, med et låg over gryden. Suppen er færdig når grøntsagerne er helt møre. Blend suppen med en stavblender, til den er helt blendet ud, og helt fin i konsistensen. Tilsæt lidt efter lidt fløden og smag til med salt og peber.

Server suppen som en form for forret eller som en let hovedret f.eks med noget hjemmelavet brød. Pynt suppen af med friske krydderurter, sprødstegt bacon og/eller hjemmelavet pesto.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*