Hjemmelavede rodfrugtfritter

Det er ved at være tid til, at vi skal spise alle de lækre vintergrøntsager igen – og en af mine favoritter er heriblandt alle rodfrugterne, som man kan stege i ovnen og lave en masse lækre retter af. Denne opskrift illustrerer, at det ikke altid behøver at være kartofler, som de klassiske ‘fritter’ bliver lavet af. Du kan ligeledes variere indholdet af forskellige grøntsager, når du laver dine fries. Her har jeg bare valgt, hvad jeg lige havde lyst til at blande af grøntsager – og så smager det fantastisk, med den spanske hvidløgsmayo (alioli) som dyppelse 😀 ..

Rodfrugtfritter med alioli

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
500 g. sweet potatoe
6 store gulerødder
4 store rødbeder
ca. ½ dl. god olivenolie
Frisk kværnet peber og havsalt
(anvend evt. krydderurtesalt)

Evt. alioli som dyppelse*.

Fremgangsmåde
Start med at skylle og skrælle rodfrugterne.

Sørg for at holde rødbederne lidt adskilt fra de andre grøntsager – de smitter ret meget af i farven.

Skær dem i lange stave og i en røreskål blandes de med 3/4 del af olien, salt og peber.

Gør det samme med rødbederne og fordel det hele på en bagepapirs beklædt bradepande.

Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er møre. Derefter sætter du ovnen på grill funktionen, så de bliver sprøde og lækre.

Server dem med det samme, evt. med en god dressing, chilimayo eller (hjemmelavet) alioli.

Tip!
*Laver du ikke aliolien selv, kan jeg anbefale, at du køber Tapaz’ alioli. Den smager lige som de originale gør i spanien, modsat mange andre varianter – og så kan den ofte findes på tilbud.

Du kan også anvende persillerod, pastinakker, knoldseller og meget meget andet…

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*