Denne ret, introducerede en god veninde mig for. Jeg har lavet det mange gange siden, da det både kan laves som en lidt syndig morgenmad, fx som en lille del af en brunch – eller som en slags ‘sund’ dessert. Sukrin Gold smager og har samme konsistens som brun farin – men påvirker bare ikke dit blodsukker på samme måde, indeholder næsten ingen energi og så er det naturligt fremstillet. Derfor anvendes det ofte i retter, hvor du vil have sødmen, men ikke kalorierne samt i lowcarb retter. Ved at stege bananerne og mandlerne i sukrin, får det en karameliseret smag – og tilsætter du en smule god mørk chokolade under det lune fyld, smelter chokoladen ovenpå den let syrlige skyr. Det smager intet mindre end fantastisk 😉 ..
Opskriften er til 2 portioner
Ingredienser
400 g. skyr naturel
3 store bananer
4 spk. sukrin gold (uden top)
1 håndfuld mandler
Desuden (kan undlades)
2 firkanter god mørk chokolade
(min. 70% – gerne 85%)
Og/eller et drys kakaonibs
Fremgangsmåde
Fordel skyren i 2 skåle. Skær bananerne i ½-1 cm. tykke skiver.
På en varm pande, over middelhøj varme, fordeles sukrinen, til den smelter.
Nu tilsættes bananer og mandlerne. Steg dem, til de får en gylden farve på begge sider, og bliver let bløde, men så de stadigvæk har konsistens.
Anvender du mørk chokolade, hakkes det meget fint og fordeles over skyren.
Tag banan og mandlerne af varmen og lad det køle af i et par minutter. Hæld det derefter over skyren og drys evt. med lidt kakaonibs, hvis du ikke anvender mørk chokolade.
Server og nyd 🙂
Tip!
Sukrin Gold kan købes i helsekostbutikker, i nogle Matas eller på forskellige netshops.
Ønsker du ikke at anvende Sukrin, kan du blot erstatte det med helt almindeligt brun farin.
Velbekomme.
___________________________________________________________________
Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!
Speak Your Mind