How-to: De bedste brune kartofler

Den gode klassiker ‘brunkartofler’ eller ‘søde kartofler’, som andre kalder dem, er bare helt fantastiske de få gange om året, som man får dem. Derfor skal de da også bare sidde lige i skabet. Jeg har snart prøvet alverdens former for opskrifter og metoder til at lave dem – og denne blev simpelthen vinderen over dem alle. Det er nemt at have med at gøre, resultatet bliver virkelig lækkert og så kan man vidst ikke bede om mere 😉 .. 

Hjemmelavede brune kartofler

Klik for større version.

Opskriften er til 4 portioner

Ingredienser
ca. 1 kg. kogte små babykartofler*
1 dl. sukker med top
1 spk. vand
25 g. smør

Fremgangsmåde
Det er særligt vigtigt i denne opskrift, at du anvender en god slip-let pande med en god bund og at du ikke mindst har masser af tålmodighed.

Kartoflerne skal her gerne være forkogte og afkølede, når du påbegynder processen.

Sørg for, ikke at have alt for mange kartofler på panden af gangen – så hellere at have 2 pander i gang på samme tid.

Sukkeret strøes ud over panden og der røres ikke i det. Når det er helt smeltet, tilsættes vandet og du vil opdage, at det begynder at boble, hvorefter smørret tilsættes og det samme sker igen.

Kartoflerne tilsættes og lad dem blot ligge og få lidt varme – du skal stadigvæk ikke røre i det. Lad kartoflerne stege i 5 minutters tid, hvorefter de vendes forsigtigt og steges i yderligere 5 minutter over middel varme.

En sidste gang, kan du lige vende kartoflerne, hvorefter de sættes over helt lavt blus, til de skal anvendes – eller serveres med det samme.

Tip!
*Lige hvad det angår brunkartofler, er det meget forskelligt om hvorvidt man foretrækker små kogte og pillede kartofler eller små glaskartofler. Jeg anvendte bittesmå øko glaskartofler – så anvend lige præcis dem, som du bedst kan lide. Det vigtige er blot, at de er kølet af og at vandet er dryppet godt fra, inden de kommer på panden.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*