Kransekage stykker med chokoladebund

Det er ikke bare nemt at lave, det er også meget lækrere og mere smagfuldt end de kransekager, som man kan købe i butikkerne 😀 Ved at lave det selv, til årets sidste dag, eller en anden større begivenhed, virker det ikke blot overskudsagtigt overfor dine gæster, men så ved du også præcist hvad de indeholder af råvarer, i modsætning til dem du kan købe færdiglavede..

Klik for større version.

Opskriften er til 6-12 stykker

Ingredienser
200 g. ren, rå marcipan
90 g. sukker
1/4 dl. æggehvide
Flormelis til drys på bordet

Klik for større version.Glasur
50 g. flormelis
ca. 2½ tsk. æggehvide

Chokoladebunde
50 g. chokolade (gerne 70%)

Fremgangsmåde
Start med at afveje alle ingredienserne og forvarme ovnen til 190 graders almindelig varme.

Skær marcipanen i mindre stykker og rør det i en røremaskine, sammen med sukkeret og æggehviderne.

Lad gerne massen stå og blive godt æltet igennem, så du får en god ensartet masse.

Drys flormelis ud over et rent køkkenbord og ælt kransekagemassen, til den ikke er ligeså klistret i konsistensen.

Form massen til én lang pølse og skær den ud i passende stykker. Vælg enten om du vil bage 6-8 store stykker eller 12 lidt mindre stykker.

Bag dem midt i ovnen, på en bagepapirs beklædt bradepande i ca. 12 minutter, til de har fået en gylden overflade.

Tag dem ud af ovnen, når de er færdigbagte, lad dem stå og køle lidt af på den varme brandepande og sæt dem derefter med bagepapiret over på en bagerist, hvor de kan køle helt af.

Når de er helt afkølede, smeltes halvdelen af den mørke chokolade over vandbad, gryden tages af varmen, den sidste del af chokoladen tilsættes og røres rundt, til den er helt smeltet.

Pensl kransekagerne med chokoladen og lad dem ligge og størkne lidt (genre på køl).

Når chokoladen er størknet helt, røres glasuren af flormelis og æggehvider, igen til du har en ensartet masse.

Lav et lille kræmmerhus af bagepapir, rul det stramt, til der kun er en lille hul, hvor glasuren kan komme ud af.

Hæld glasuren deri og fordel det over kransekagerne.

Sæt dem på køl, lad det blive stift og dæk dem derefter godt over, til de skal serveres.

Tip!
Fryser du kransekagerne (uden chokoladebunde og glasur), inden de skal anvendes, opnår du et endnu bedre resulat, rent smagsmæssigt.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*