Kærnemælkshorn med flydende nougat indre

Kærnemælkshorn er både super nemme at lave – men er også noget så lækre! 😀 😀 Blandt andet, fordi du kan tilsætte alverdens former for fyld, samtidig med at de har en fantastisk lækker & svampet konsistens. Og nu hvor det snart er jul, hvad er så bedre at tilsætte, end nougat? 😉 er man fan af nougat, som jeg er – vil du elske disse små horn.. 

Kærnemælkshorn med nougat1

Klik for større version.

Opskriften er til 12 små horn

Ingredienser
150 g. blødt smør
20 g. rørsukker
½ vaniljestang
1 dl. kærnemælk
25 g. gær
400 g. hvedemel

Desuden
150 g. nougat
Mel til bordet
Kærnemælk til pensling

Fremgangsmåde
Som det første, lunes kærnemælken i en gryde – det må ikke blive for varmt. Tag det derefter af varmen.

Imens skrabes kornene ud af vaniljestangen, og moses sammen med sukkeret. Bland sukker og smør, til en ensartet blød masse.

Når kærnemælken er lun, piskes der grundigt rundt i den og gæren smuldres ned i, til det er helt opløst.

Bland kærnemælksblandingen med smørmassen. Lidt efter lidt, tilsættes melet, til du har en blød, let og lækker dej.

Lad dejen trække i 10 minutter, på køkkenbordet.

Slå dejen op på et meldrysset køkkenbord. Rul den ud til det ligner en tyk pizzabund.

Skær dejen ud, så det ligner pizzaslices eller som hvis du lavede pølsehorn.

Skær 12 lige store stykker af dejen og skær nougaten i tilsvarende stykker, der gerne skal være nogenlunde lige store.

Fordel nougat stykkerne i toppen af dejstykket og rul dejen mod den tynde ende – til det ligner en croissant, men ligger ovenpå ‘dejflappen’, så den ikke folder sig ud under bagningen.

Luk enderne en anelse sammen og tyk dem en anelse i formen, så nougaten ikke render ud under bagningen.

Lig dem på en bagepapirsbeklædt bradepande, med lidt afstand mellem dem.

Lad dem hæve i 45 minutter imens ovnen forvarmes til 225 graders almindelig varme.

Efter hævningen, pensles de med kærnemælk og bages i ovnen i ca. 10-12 minutter, til de har fået en gylden farve.

Lad dem køle helt af og nyd. Vær obs på, at nougaten er helt flydende indeni, hvis de spises kort tid efter bagningen 😉

Tip!
Hornene kan også laves med lækre stykker af chokolade indeni – eller med rabarber/marcipan fyld – helt klart også anbefalelsesværdige 😀 se HER.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*