Tilbehør: Nemme citronsyltede rødløg

Disse syltede rødløg får en fantastisk flot lyserød farve, når de bliver syltet. Samtidig bliver de også søde og helt bløde i konsistensen, som betyder at de er super gode som en lidt anderledes form for fyld. Det kunne være i en lækker hjemmelavet burger, sandwiches, som topping på en salat og meget andet 😉 ..

Syltede rødløg3

Klik for større version.

Opskriften er til 1 glas

Ingredienser
2 store rødløg
2 dl. eddike – fx hvid balsamico eller alm. lagereddike
ca. 1 dl. rørsukker
1 dl. vand
1 øko citron
Havsalt og frisk kværnet peber

Fremgangsmåde
Rødløgene pilles, skylles grundigt og snittes meget fint med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

I en kasserolle blandes eddike, rørsukker, vand, saften fra en økologisk citron – evt. også fintrevet skal heraf, et drys salt og frisk kværnet peber.

Sammen med dette koges den hele pressede citron med. Der er stadigvæk masser af smag i – derfor ekstra vigtigt, at den er øko.

Når sukkeret er blevet opløst, smager du på lagen og tilsæt mere eddike, sukker eller salt, efter smag.

Løgene tilsættes under omrøring og der slukkes for varmen. Læg låg på og lad dem trække i 10 minutters tid. Rør evt. rundt 1-2 gange, så lagen dækker løgene.

Imens skoldes et sylteglas. Hæld kogende vand i og lad det stå et par minutter. Hæld det varme vand ud og fyld det op med de syltede løg. Luk straks glasset med et låg og sæt det på køl når det er let afkølet.

Tip!
Hvis du laver en god pariserbøf eller tartar, kan du med fordel anvende de syltede rødløg i stedet for friske rødløg.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*