Kransekagetoppe med hasselnød & mørk chokolade

Står du også her i sidste øjeblik og vil gerne lave kransekagen selv – men tænker, at det er et uoverskueligt projekt at skulle lave kransekagetårn eller lignende? 😀 Så synes jeg lige, at du bør tjekke denne opskrift ud.. Det tager nemlig ikke mange minutter lige at piske kransekagedejen sammen og sprøjte toppene ud på en plade – og vupti så er de lige til at dyppe i chokolade og servere for gæsterne på årets sidste dag – eller større festlig lejlighed 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 24 stk.

Ingredienser
300 g. ren rå marcipan
75 g. rørsukker
75 g. flormelis
75 g. æggehvider

Desuden..
24 ristede (afskallede) hasselnødder
100 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 200 graders varmluft.

Vej alle ingredienserne af og skær marcipanen i mindre stykker. Med en håndmikser eller en køkkenmaskine, piskes marcipanen sammen med de to slags sukker, til det hele er godt fordelt.

Nu tilsættes æggehviderne og piskes sammen med, til du har en helt ensartet dej. Undlad at piske mere i den end højst nødvendigt. Det kan godt gøre den for flydende.

Hæld dejen i en sprøjtepose med en mellemstor stjernetyl. Sprøjt små toppe ud, så du cirka har til 24 styk.

Sæt dem med lidt god afstand mellem dem på pladen og sæt en ristet hasselnød på toppen af dem. Tryk den let ned i dejen.

Bag dem i  8-10 minutter ved 200 grader, til de får en gylden kulør.

Når de er bagt, køles de helt af – gerne i 1-2 timer på pladen og smelt så chokoladen over vandbad – og lad den køle ned til 32 grader, så de får det ‘rigtige knæk’, når de spises. Dyp toppene deri og lad dem størkne.

Opbevar dem køligt og server dem ligeså på nytårsaften.

Tip!
Går du helt retro, kan du i stedet for hasselnødder sætte cocktailbær i toppene.

Toppene er super gode, hvis de inden de bliver chokoladeovertrukket, lige kommer en tur i fryseren. Lad dem tø op, hvor de står på en plade eller fad.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*