Lakseroulade med krydderurtecreme & rogn

Her er en super nem og ikke mindst vanvittig lækker forret. Det smager virkelig godt, med den cremede urtefyld og den røgede laks, hvortil den sprøde salat med vinaigrette og rogn passer godt til. Det er dog vigtigt, at du ikke går på kompromis med fedtindholdet i cremefraichen, da den skal piskes op til en luftig creme, og der kan cremefraicherne med lavere fedtprocent desværre ikke være helt med 😉 ..

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
400 g. røget laks (gerne mellemtykke skiver)

2½ dl. cremefraiche 38%
Saft og skal af 1 øko citron
1/4 tsk. kværnet sort peber
½ bt. finthakket dild

Serveres med..
Sprød salat
Let vinaigrette af olie, citron, salt & peber
Frisk dild
Lakse eller ørred rogn
Citronskiver og friskbagt brød

Fremgangsmåde
Start med at piske cremefraichen op, til den er helt luftig og cremet. Deri røres den hakkede dild, saft og skal af citron samt peber.

Smag cremen til og undlad at salte den, da den røgede laks bidrager med rigeligt salt, til min smag i hvertfald.

Hav et ark bagepapir og et stort stykke staniol liggende klar. På bagepapiret fordeler du lakseskiverne, så de let overlapper hinanden med 1-1½ cm. til du har en god kvadrat.

Derpå smørrer du cremen og sørg for ikke at fordele det helt ud til kanten, gerne 1-2 cm derfra.

Rul lakserouladen godt sammen, ved hjælp fra bagepapiret, så den er stramt rullet og lukket godt til. Læg evt. rouladen på åbningenssiden. Pak den afslutningsvis ind i staniol.

Læg den i fryseren i 2-4 timer, til den er frossen nok til at kunne skære nogle mellemtykke skiver. Anret dem på et fad og sæt det på køl til det skal serveres.

Anret afslutningsvis forretten med en let og sprød salat, sammen med frisk dild, rogn og en citronvinaigrette, friske citronskiver og friskbagt brød på siden.

Tip!
Citronvinaigretten lavede jeg lidt på slump, men brugte cirka 3 spk. god olivenolie, 1-2 spk. citronsaft, en anelse honning, salt og peber.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*