Hjemmelavet rødvinssauce med fløde

Her er en – hvis jeg selv skal sige det – virkelig lækker rødvinssauce med massere af smag og dybde. Den er lavet som en lille fond der nedkoges kort, sigtes og koges op igen med bouillon og fløde. Den er helt perfekt, fx til det lækre stykke oksekød og sammen med et godt glas vin 😉 Herhjemme er den ofte blevet lavet på dage hvor maden skulle være ekstra god – fx til fødselsdage, nytårsaften og lignende 😀 ..

Opskriften er til 2-4 portioner*

Klik for større version.

Ingredienser
½ spk. olivenolie
1 spk. rigtig smør
2 mellemstore løg
2 store kviste rosmarin
1 stor spk. konc. tomatpuré med top
4 dl. rødvin

Røres op med..
2 oksebouillon tern el.
tilsvarende fond
2½ dl. piskefløde
Frisk kværnet peber
Evt. 1-2 tsk. sukker
Salt efter smag

Fremgangsmåde
Start med at pille løget, skær top og bund af og svits det i en varm gryde, i smør og olie.

Når de er blevet glasklare og let gyldne, steges den skyllede rosmarin med, til det begynder at afgive en dejlig duft. Tilsæt tomatpuréen under omrøring og lad det også stege lidt med.

Tilsæt rødvinen og kog det op. Lad det simre i 10-12 minutter, til det er kogt lidt ned.

Sigt det – kassér løg-blandingen og kog fonden op med fløde, bouillon og smag det til med frisk kværnet peber og evt. en anelse sukker.

Smag den til, når bouillonen er opløst og vurder selv, om du synes der skal mere salt i.

Tip!
Opskriften er på en sauce – altså ikke en sovs, hvor vi snakker en kæmpe grydefuld. Så der burde være nok til 4 personer – eller til 2 store portioner.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*