Svampet & lækker kanelkage med kaffeglasur

Jeg har meeega længe haft ‘kanelkage’ på min to-do liste. Nok mest fordi, jeg inde i mit hoved har haft idéen om en mega svampet og lækker smushi kage med en perfekt balance mellem kanelsmagen og kakaotoppingen – og det synes jeg bare, at jeg gang på gang, har oplevet at man får serveret de tarveligste kanelkager rundt omkring. Den her – den sidder lige i skabet, hvis jeg selv skal sige det – og den er fra Dr. Oetker, med lidt justeringer 😀

Opskriften er til en brandepandekage på 20×30 cm.

Ingredienser
125 g. smør
400 g. sukker
½ liter kærnemælk
400 g. hvedemel
4 tsk. god kanel
2 tsk. natronpulver

Kaffeglasur
50 g. blødgjort smør
½ pakke flormelis
2 tsk. vaniljesukker af god kvalitet
½ dl. koncentreret kaffe
1 spk. kakao pulver
Kogende vand til konsistensen er tyktflydende

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 200 graders varmluft.

Pisk smørret op med sukkeret, til du har en cremet masse. Dertil tilsættes de øvrige ingredienser, når det hele er afvejet.

Pisk det godt rundt, til du har en tyk, lækker og cremet kagemasse. Spray eller smør kageformen med fedtstof og beklæd med bagepapir.

Fordel kagedejen i formen og bag den midt i ovnen i 30-45 minutter, til kagen er færdigbagt i midten, når du stikker i den.

Sæt den til side og afkøl. Når den er helt afkølet, kan du påbegynde at lave glasuren.

Smørret piskes godt ud sammen med de 2 slags sukker og de øvrige ingredienser. Det kogende vand tilsættes lidt efter lidt, til du har en cremet og tyk glasur, som nemt kan smøres ud på kagen.

Servér og nyd 😉

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*