Avokado/mango salat med valnødder & sprødt parmaskinke

Her er en sommerfrisk, let og mættende salat, med gode og sunde fedtsyrer fra avokadoen og nødderne. Den kan spises som måltidssalat til to mellemstore portioner – fx som frokostret – eller blot som tilbehør til en hovedret, til fire personer. Salaten er god som tilbehør til fx grillmaden eller til en anden form for hovedret. Den cremede og lidt fede avokado, harmonerer super godt sammen med den søde mangofrugt og de sprøde valnødder og parmaskinken 😀 .. 

Opskriften er til 2/4 portioner

Avokado mango salat med sprødt parma og valnødder2

Klik for større version.

Ingredienser
1 pakke parmaskinke (70 gram)
½ mellemstort spidskål
½ bakke (35 gram) feldsalat
1 mellemstor avokado
1 stor moden mangofrugt
1 dl. valnøddekerner
75 g. fetaost
100 g. gode oliven
1 lime

Fremgangsmåde
Start med at sprødstege parmaskinken, enten på en varm pande – eller i ovnen. Du behøver ikke at anvende fedtstoffer.

Steg det til, det bliver gyldent og lad det trække på et stykke køkkenrulle, så det kan ligge og blive sprødt imens salaten tilberedes.

Alle grøntsagerne skylles grundigt. Spidskålen snittes fint, enten med en skarp kniv, eller på et mandolinjern. Skær stokken fra.

Feldsalaten skylles ligeledes og slynges fx i en salatslynge, eller duppes forsigtigt tørt. Avokadoen skæres i mindre stykker – og det samme gør du med mangoen. Pres saften fra en hel lime ud over mangoen og avokadoen.

Valnøddekernerne, fetaosten og oliven (hvis de er stenfrie) hakkes i mindre stykker.

Bræk parmaskinken i mindre stykker og bland salaten.

Tip!
Salaten kan serveres med et stykke godt groft brød eller bare helt som den er.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*