Nem mazarintærte med marcipanfyld

Faktisk har jeg her på bloggen, en lækker opskrift på små mazarinkager – de er viiiiirkelig gode! 😉 se HER. så denne her, er egentligt ‘bare’ én hel tærte, da jeg skulle bruge det til et andet formål. Denne her serverede jeg i mindre hapsere, sammen med hakket mørk chokolade, flødeskum og friske danske jordbær. MUMS siger jeg bare 😀

Opskriften er til 10-12 portioner

Klik for større version.

Ingredienser
100 g. rigtig smør
ca. 125 g. hvedemel
100 g. flormelis
1 æg

Marcipanfyld

150 g. marcipan
1 æg
50 g. flormelis

Fremgangsmåde
Start med at lave mørdejen, som skal være tærtens bund.

Smuldr det kolde smør sammen med hvedemelet, til du har en masse, der ligner revet ost.

Tilsæt nu ægget og sukkeret, som skal være med til at samle dejen.

Ælt dejen godt, enten med hænderne eller med en køkkenmaskine. Sørg for, at der ikke er nogen små smørklumper i den færdige dej. Dæk den til og sæt den på køl.

Lad den stå der, til den har fået en mere fast konsistens og den ca. har trukket i 1-2 timer i køleskabet.

Imens laves fyldet. Riv marcipanen groft og bland det med ægget og sukkeret, til du har en ensartet masse. Begynd at forvarme ovnen til 200 graders varmluft.

Rul dejen ud på et let meldrysset bord, så det passer til en tærteform. Sørg for, at det får en god højde på tærtekanten, så den ikke falder ned over tærtefyldet, under bagningen.

Hæld marcipanfyldet i tærteformen og bag kagen i ca. 15 minutter, til den har fået en let gylden farve og der dufter dejligt af marcipan i hele huset 😀

Kagen virker lidt blød i det, når du stikker i den, og sikkert også når du tager den ud. Men den vil sætte sig, når den er helt afkølet. Server derfor først kagen når den er helt afkølet, eller dagen efter at du har bagt den.

Tip!
Tærten kan med fordel bages dagen før, at den skal serveres. Det bliver den bestemt ikke ringere af. Kan med fordel opbevares på køl.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*