Spaghetti a la Carbonara

Spaghetti a la Carbonara menes at være en gammel traditionel pastaret fra Italien og er i sandhed en klassiker. Der findes mange forskellige fortolkninger af denne ret – og derfor har jeg valgt at lave den bedste af de varianter og kombinationer jeg har forsøgt mig med 😀 Retten indeholder ikke ret mange forskellige ingredienser – anvend derfor råvarer af bedste kvalitet – der kan virkelig smages forskel og det kan sagtens betale sig! 😉

Klik for større version.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser
500 g. røget bacon i tern
500 g. spaghetti
4 æg
200 g. frisk parmesanost
3 dl. piskefløde
Friske krydderurter
Frisk kværnet salt og peber

Fremgangsmåde
Sæt rigeligt vand over til kogning med lidt salt og en smule olivenolie.

Varm imens en pande op. Imens den varmer op kan du skære bacon ud, og så snart panden er varm nok sprødsteges det. Tag 1/4 del af baconet fra.

Kog pastaen al dente og så snart den er færdig, hældes vandet fra og derefter hældes det over på panden til det sprøde bacon. Rør godt rundt.

Imens pastaen koges, piskes fløden med æggene, den revede parmesanost, frisk kværnet salt og peber. Hæld det over den varme pasta og bland den grundigt med fløden over eftervarmen på blusset. Smag den evt. til med salt og peber.

Tag den cremede pasta af panden og server med friske krydderurter, friskrevet parmesanost og det resterende sprøde bacon over.

Tip!
Ønsker du en mere fedtfattig udgave af denne ret, kan du prøve dig frem med ½ mængde madlavningsfløde og ½ mængde piskefløde.

Du kan også tilsætte lidt sprødstegt kylling, hvis det ikke skal være den traditionelle spaghetti Carbonara.

I stedet for friske æg kan du evt. også anvende pasteuriserede æg, hvis det er at foretrække.

Velbekomme.
___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*