Rød karryret med kylling & sprøde grøntsager

Her er en super nem wokret, med den lækreste kombination af den cremede – fede kokosmælk og den røde karry. Muuuums, det er altså bare lækkert til fjerkræ og med en masse sprøde friske grøntsager. Den kræver ikke den vilde forberedelses – eller tilberedningstid og her kan alle være med 🙂  Retten er fyldt med en masse forskellige lækre grøntsager, der kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du lige har liggende i dit køleskab og hvad der er i sæson. Du kan spise den som den er – hvis du prøver at undgå for mange kulhydrater – men du kan også servere den med kogte ris, og dét smager altså bare forrygende dertil 😀 

Opskriften er til 4 personer

Klik for større version.

Ingredienser
1 spk. olivenolie
1 mellemstort løg
2 store fed hvidløg
ca. 500 g. kyllingebryst el. inderfilet
ca. 2-3 tsk. rød karrypasta
1 lille broccolihoved
250 g. frosne grønne ærter
½ bundt frisk forårsløg
– eller en god håndfuld bønner
1 dåse  kokosmælk
1 spk. fiskesauce

Desuden
4 dl. basmatti el. jasminris (rå vægt)

Fremgangsmåde
Start med at skylle grøntsagerne grundigt.

Pil løg og hvidløg, hak begge dele meget fint, eller riv det hhv. groft og fint på et rivejern.

Broccolien skæres i små buketter, ærterne og evt. bønner tages ud fra fryseren og afvejes.

Forårsløgene skylles grundigt og snittes i mindre stykker og på et separat skærebræt, skæres kyllingen ligeledes ud i mindre stykker.

Ønsker du at servere ris til retten, skal de sættes over til kogning nu.

I en stor wok-pande, varmes olien op og kyllingen svitses, sammen med 1-2 tsk. rød karry og de hakkede løg og hvidløg.

Når kyllingen er begyndt at tage farve, men ikke er helt gennemstegt, tilsættes først broccolien.

Efter et par minutters stegning, tilsættes de resterende grøntsager, kokosmælken (der lige rystes grundigt først) samt fiskesaucen. Smag til med frisk kværnet peber, salt og evt. en anelse mere rød karry, efter smag.

Skru ned for wokkens varme, og lad det stå og simre, ved lav temperatur i ca. 10 minutters tid ved svag varme, så grøntsagerne ikke bliver bløde og kedelige – men derimod beholder deres friskhed og sprødhed.

Server retten sammen med de kogte ris og top evt. retten af med saltede og ristede peanuts.

Tip!
Smag evt. også saucen til, med en smule limesaft – det giver retten lidt friskhed og passer rigtigt godt sammen med kokossaucen.

Du kan med fordel skifte kokosmælken ud, med en lidt mere fedtfattig udgave, hvis du ikke ønsker så kalorietæt en ret.

Ønsker du retten vegetarisk, er det super nemt bare at tilføre lidt flere grøntsager, når du fjerner kødet. Easy peasy 😀

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – Instagram HER – og Bloglovin’ HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*