Hjemmelavet kransekagetårn

Hjemmelavede kransekager er så meget lækrere når det er lavet helt fra bunden, end når de købes i butikkerne. Denne opskrift er ret nem at gå til, samtidig med at det er billigere at lave det selv, ift. hvis du køber det hos bageren. I stedet for et tårn kan du også lave helt almindelige stykker kransekager med glasur og chokoladebund 😉 ..

Kransekage tårn

Klik for større version.

Opskriften er til 12-14 prs.

Ingredienser
400 g. ren, rå marcipan
175 g. sukker
½ dl. æggehvide
Flormelis til drys på bordet

Glasur
100 g. flormelis
ca. 5 tsk. past. æggehvide

Chokolade til bunden
100 g. chokolade (gerne mørk 70%)

Fremgangsmåde
Start med at ælte marcipanen godt sammen med æggehviderne og sukker, til du har en ensartet masse. Drys bordet med flormelis.

Rul dejen ud til to lige store pølser der hver for sig er præcist 60 cm. lange.

Vil du ikke lave et kransekagetårn, kan du bare skære dejen ud i mindre stykker alt efter smag. Vil du gerne lave et tårn, følg da opskriften herfra.

Den 1. pølse skæres i 3 stykker i henholdsvis 15, 18 og 21 cm. Den 2. pølse skæres ligeledes ud i 3 stykker på 12, 21 og 24 cm.

Der vil blive en lille klump kransekagemasse i overskud, som skal formes til en lille kugle, du skal give et lille tryk på toppen, så den ligner den på billedet.

Form alle kransekage-pølserne til ringe, men så de stadigvæk har en ensartet og jævn overflade.

Læg ringene på i alt 2 plader med bagepapir og tryk alle ringene lidt på toppen. Bag ringene i en forvarmet ovn, ved 190 grader i en alm. ovn i, ca. 12 minutter.

I en varmluftsovn bages de ved 170 grader i den samme tid.

Glasur
Rør flormelis og æggehvide til en ensartet tyk masse. Det må på ingen måde være en for tynd glasur. Rul et lille kræmmerhus af et stykke bagepapir og hæld glasuren deri.

Klip et meget lille hul i spidsen af kræmmerhuset. Sprøjt glasuren ud på de kolde kransekageringe i et jævnt zig-zag mønster. Lad derefter glasuren stivne helt. Lad det gerne ske i køleskabet hvis det skal gå hurtigt.

Tempererer chokoladen i en varmefast skål over vandbad i en lille gryde. Pensl et meget tyndt lag under kransekageringene, på nær den nederste – start derfor med den næst nederste.

Læg den største ring på det fad som du vil servere kagen på. Pensl chokoladen på den næste ring – i et meget tyndt lag og læg ringen ovenpå den nederste kransekagering, så det fungerer som en slags lim til tårnet.

Gentag processen med alle de øvrige ringe. Dæk kransekagen til med husholdningsfilm til den skal serveres.

Tip!
Kransekageringene kan sagtens bages i god tid og blot opbevares i fryseren, til de skal anvendes. Vent dog med at pynte kransekagene med glasur og chokolade til ringene er tøet helt op. Det skal lige siges, at dét at fryse kransekagen, gør virkelig underværker for smagen i kransekagen.

Velbekomme.

___________________________________________________________________

Husk at du kan finde Foodlicious’ officielle Facebook side lige HER – samt via Bloglovin’ lige HER. Del også gerne dine bud på opskrifterne fra bloggen under tagget #Foodliciousopskrift på Instagram!

Share

Speak Your Mind

*